φενεος

Ιησούς Σινά

Εγώ πατήρ, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ιμάτιον, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος, παν όπερ αν θέλεις εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστείς. Εγώ δουλεύσω.

Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ.

Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σέ και αλήτης δια σέ, επι σταυρού δια σέ, άνω υπέρ σου εντυγχάνω τω Πατρί κάτω υπέρ σου πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός.

Πάντα μοι σύ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος.

Τι πλέον θέλεις;

Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ψηγματα all

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ! Κάτω από το προσωπείο ο άνθρωπος παύει να είναι πρόσωπο

venetia5.jpg
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ λοιμικής νόσου προσλαμβάνει κάθε χρόνο το καρναβάλι, αφού πολλοί δήμαρχοι και άλλοι φορείς επιδεικνύουν ασυνήθιστο ζήλο και κοπιώδη δραστηριότητα για το ποιος θα οργανώσει το εντυπωσιακότερο καρναβάλι ξοδεύοντας τεράστια ποσά και απασχολώντας εκατοντάδες ή χιλιάδες ανθρώπων.
Και δεν είναι βέβαια μόνο η σπατάλη τόσων χρημάτων, που θα μπορούσαν να διατεθούν σε κάλυψη άλλων σπουδαίων αναγκών, όχι μόνο στην ανακούφιση πτωχών και ενδεών ανθρώπων, αλλά και σε πολιτιστικούς και πνευματικούς στόχους, στη βελτίωση π.χ. των συνθηκών υγείας και παιδείας.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Όλη η κτίση είναι ναός του Θεού

abakas__MG_4451.jpg
Φώναζε με τη σκέψη σου, χωρίς να κινείς τα χείλη σου. Γιατί ο Θεός μας ακούει και όταν σωπαίνουμε. Δεν απαιτείται τόσο τόπος, όσο τρόπος προσευχής. Και στο λουτρό αν είσαι, να προσεύχεσαι. Όπου κι αν είσαι, να προσεύχεσαι. Όλη η κτίση είναι ναός του Θεού.
Εσύ ο ίδιος είσαι ναός του Θεού, και ψάχνεις τόπο για να προσευχηθείς; Η θάλασσα απλωνόταν μπροστά. Οι Αιγύπτιοι έρχονταν από πίσω. Και ο Μωυσής βρισκόταν στη μέση. Ζητούσε από το Θεό βοήθεια, χωρίς να λέει ούτε λέξη· τόση ήταν η αμηχανία του. Και μολονότι δεν ακουγόταν η φωνή του, ο Κύριος του είπε: «Τί μου φωνάζεις;» (Έξ. 14:15).
Τον άκουγε, λοιπόν, αν και δεν μιλούσε. Έτσι κι εσύ, όταν σου έρχεται πειρασμός, να ζητάς καταφύγιο στο Θεό, να καλείς μυστικά σε βοήθεια τον Κύριό σου. Αυτός είναι πάντα κοντά σου, γι' αυτό δεν χρειάζεται να Τον αναζητήσεις σε ορισμένο τόπο, όπως κάνεις με τους ανθρώπους.
«Θα φωνάξεις στο Θεό, κι Εκείνος θα σ' ακούσει», όπως λέει ο προφήτης Ησαΐας. «Εσύ ακόμα θα προσεύχεσαι, κι Εκείνος θα σου απαντήσει: "Να, εδώ είμαι, δίπλα σου!"» (Ησ. 58:9).
Αν αγωνίζεσαι να διατηρείς την καρδιά σου καθαρή από την κακία, ο Κύριος σ' ακούει πάντα και παντού. Με όλα αυτά, βέβαια, δεν θέλω να υποτιμήσω την προσευχή που γίνεται από τους χριστιανούς στο ναό.

Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος)

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μην προσεύχεσαι πια για το λαό αυτό και μη μου ζητάς να τους ελεήσω...

60376_104697429595178_100001647645263_34743_4277859_n.jpg
Σε τι ωφέλησε, λ.χ., η προσευχή του Ιερεμία τους Ιουδαίους; Τρεις φορές παρακάλεσε ο προφήτης το Θεό και τρεις φορές άκουσε: «Μην προσεύχεσαι πια για το λαό αυτό και μη μου ζητάς να τους ελεήσω, γιατί δεν θα σε ακούσω!» (Τερ. 7:16).
Σε τι ωφέλησε τον Σαούλ ο Σαμουήλ, που προσευχόταν και πενθούσε γι' αυτόν ως την τελευταία μέρα, και σε τί ωφέλησε τους Ισραηλίτες; «Ποτέ δεν θα κάνω το αμάρτημα να διακόψω την προσευχή μου για τη σωτηρία σας», τους είπε (Α' Βασ. 12:23).
Και όμως, όλοι χάθηκαν. Γιατί; Το εξηγεί ο Θεός με το στόμα του προφήτη Ιερεμία: «Αν ακόμα και ο Μωυσής και ο Σαμουήλ σταθούν μπροστά μου και προσευχηθούν γι' αυτούς, δεν θα τους λυπηθώ, γιατί έχει αυξηθεί υπερβολικά η κακία τους» (πρβλ. Ιερ. 15:1). Ώστε, λοιπόν, σε τίποτα δεν ωφελούν οι προσευχές;
Ωφελούν και πολύ μάλιστα, αλλά, όπως είπα, όταν κι εμείς βοηθάμε, θυμηθείτε τον εκατόνταρχο Κορνήλιο, που αξιώθηκε να γνωρίσει την αληθινή πίστη, επειδή «έδινε πολλές ελεημοσύνες και προσευχόταν αδιάλειπτα στο Θεό» (Πράξ. 10:2). Θυμηθείτε και τη δίκαιη Ταβιθά, που «έκανε πολλές αγαθοεργίες και ελεημοσύνες» (Πράξ. 9:36) και, όταν πέθανε, αναστήθηκε με την προσευχή του αποστόλου Πέτρου.
Αλλά και στα χρόνια του βασιλιά Εζεκία, ο Θεός έσωσε την Ιερουσαλήμ από τους Ασσυρίους. Γιατί; Επειδή ο Εζεκίας ήταν δίκαιος και προσευχήθηκε θερμά για την πόλη και το λαό του. «Εγώ θα υπερασπίσω τούτη την πόλη», είπε ο Κύριος στον καλό βασιλιά (Δ' Βασ. 19:34). Κι έτσι ακριβώς έκανε.
Όλα αυτά τα παραδείγματα, και πολλά άλλα παρόμοια, που βρίσκουμε μέσα στις Γραφές, τι μας δείχνουν; Ότι οι προσευχές των αγίων για μας, αλλά και οι δικές μας προσευχές, εισακούονται από το Θεό, όταν είμαστε δίκαιοι, ενάρετοι, ελεήμονες, φιλάνθρωποι.
Όταν, απεναντίας, και με τα χέρια και με τα πόδια και με τη γλώσσα και με το νου και με την καρδιά διαπράττουμε την αμαρτία, παραβαίνοντας τον θείο νόμο, πώς τολμάμε ν' απευθυνόμαστε στον Κύριο, ζητώντας Του βοήθεια ή ευεργεσία; Και πώς τολμάμε να ζητάμε τις πρεσβείες των αγίων;


Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

DSC01483(2).JPG
Το  μήνυμα  από  το  Σύνταγμα  σήμερα  στάλθηκε  προς  κάθε  αποδέκτη  και  ήταν  ξεκάθαρο...
                               
   ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ 
           ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΗ

Την  ομιλία  ξεκίνησε  ο  π. Σαράντης  Σαράντος  τονίζοντας  άλλη  μια  φορά  τους  κινδύνους  που  κρύβει  η  παραλαβή  της  κάρτας του πολίτη, σημειώνοντας τις  ανησυχίες  της Συνόδου και του  Μακαριοτάτου  για  το  θέμα  της  κάρτας και  ότι  όλοι  μας  περιμένουμε  την  απόφαση  της  Εκκλησίας της  Ελλάδος ...
Τόνισε ότι οφείλουμε να δείξουμε την αντίθεση  μας  στην  κάρτα  όχι  μόνο  για  εμάς  τους  ίδιους, αλλά για  τα  παιδιά  μας  και  τα  εγγονια  μας, να μη  τους στερήσουμε  εμείς  την  ελευθερία τους!!!
Επισήμανε  ότι  η  κάρτα  αυτή  θα  στερήσει  ακόμη  και  την  ίδια την  ελευθερία  των  πολιτικών  μας  που δεν μπορουν  να  δουν  ακόμη  τους επερχόμενους  κινδύνους... 

DSC01493.JPG
Κατόπιν  μίλησε   ο  καθηγούμενος  της  Ιεράς Μονής  Εσφιγμένου  τονίζοντας  τον  κίνδυνο  και  τη  στέρηση  των ελευθεριων και των   δικαιωμάτων  για  κάθε  Έλληνα  που  ενδέχεται  να  παραλάβει  την  ταυτότητα και  κάλεσε  τον  κόσμο  σε αγώνες   και  αυτοθυσίες 
Ο π.Νεκτάριος  Μουλατσιώτης  ο ηγούμενος  της  ιεράς μονής Αγίου Αυγουστίνου Τρικόρφου  ξεσήκωσε  κυριολεκτικά  τα  πλήθη  και τονισε  τους  αγώνες  που  δίνει  η  διεθνής  μασονία  προκειμένου  να  αλώσει  πνευματικά  τον  τόπο, για  την επιτηδευμένη  και  στοχευμένη   οικονομική  κρίση  που  περνά  ο  τόπος  με  κύριο  σκοπό  εφόσον  εξαθλιωθεί οικονομικά η ελλάδα να   αλωθεί  πνευματικά. 
Έχει  βαθιές  οι  ρίζες  η  Ορθοδοξία  στον  τόπο,  είπε,  και για τον λόγο αυτό  αδυνατούν!!!
Τόνισε ότι όπως βρέθηκε λύση για τους Χιλιαστές  και δεν παίρνουν όπλα, όπως βρίσκουν τρόπους  και νομιμοποιούν τους λαθρομετανάστες, να βρουν λυση γι' αυτους   που δεν επιθυμούν να πάρουν την κάρτα του πολίτη 
Επισήμανε  ότι  το  πλήθος  των  χριστιανών που διαφωνούν  με την κάρτα  όποιο  και  αν  είναι λειτουργεί  όπως  το  προζυμι  στο  ψωμί!!! 
Υπενθύμησε για το επόμενη συνάντηση  στο πεδίο του Άρεως και πορεία στην Βουλή την Κυριακή  27-3-2011 της Σταυροπροσκυνήσεως
DSC01462(2).JPG
Κατόπιν  μίλησαν  φορείς  και  ιδιώτες  τονίζοντας  τους  κινδύνους στέρησης των προσωπικών και ατομικών ελευθεριών  που  απορρέουν από την παραλαβή της κάρτας, την μετεξέλιξη της  σε ευρωπαϊκή κάρτα και αργότερα σε παγκόσμια κάρτα.
Τέλος  διαβάστηκε  ψήφισμα  υπενθυμίζοντας όλες  τις  αρνητικές καταστάσεις  που θα απορρέουν  από την παραλαβή   κάρτας του πολίτη, ψηφίστηκε ομόφωνα  από  το  παρευρισκόμενο πλήθος  και έχει  ως  αποδεκτές τον Πρωθυπουργό της χώρας,  την  Κυβέρνηση, αλλά  και ολόκληρο το Κοινοβούλιο.

Η πορεία  διαλύθηκε  ομαλά  αφού  ψάλθηκε  το τη Υπερμάχω  και  ο Εθνικός  μας  Ύμνος.     

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Η κάρτα του πολίτη και η αφαίρεση τής ελευθερίας του με την αποδοχή της!

 






 Έλεγχος ταυτοτήτων από τον στρατό κατοχής! 

Μήπως, "οί Γερμανοί ξανάρχονται" μέ άλλο προσωπείο καί άλλο πρόσωπο;







Η προσπάθεια καθιέρωσης ελέγχου των πολιτών μέσα από την λεγόμενη σήμερα «κάρτα τού πολίτη», υπήρξε ανέκαθεν το όνειρο κάθε δικτατορικού καθεστώτος για την εύκολη και ανεμπόδιστη κυριαρχία του ...;

Το αν έχουμε σήμερα κατ΄ επίφαση μία Αστική Δημοκρατία ο τίτλος πιά κανέναν δεν ασφαλίζει, εάν με Νόμους και πράξεις αλλάζουμε σιγά σιγά το αστικό πρόσωπό της καταλήγοντάς το τελικά, σε μία Αστική εψηφισμένη Δικτατορία ...;

Η κάρτα του πολίτη, όπως εκ των πραγμάτων φαίνεται, θα είναι το πρώτο στάδιο εφαρμογής της λεγόμενης Παγκοσμιοποίησης για την οποία πολλοί φωνάζουν ως δεδηλωμένοι εχθροί της, αλλά δυστυχώς οί περισσότεροι την αποδέχονται μη προτάσσοντας την άρνησή τους ...;



Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ο καθένας μας ειναι ελεύθερος να επιλέξει! Εμείς λέμε Οχι στην κάρτα του πολίτη

23713_1210796398429_1484328068_458822_4511476_n.jpg
Πλησίασε  η  ώρα  όχι  να  δείξουμε  τη   δύναμη  μας, άλλωστε  δεν  αρμόζει  σε  Χριστιανούς, αλλά  να  δείξουμε  την  αντίθεσή  μας  στην  επερχόμενη  Κάρτα  του  πολίτη.
Έχουμε  εξηγήσει  πολλές  φορές  από  το  blog αυτό   ότι  δεν  επιθυμούμε  να  παραλάβουμε  την  Κάρτα  του  πολίτη.
 
                            Ο  καθένας  μας  είναι  ελεύθερος  να  επιλέξει!
Όποιος  επιθυμεί  να παραλάβει  στην Κάρτα του πολίτη να   είναι  ελεύθερος  ...δεν  θα  του  επιβάλουμε  την  άποψη  μας. Ζητάμε  όμως  με  την  ίδια  λογική  να  μείνουμε  κι' εμείς  αμέτοχοι  από  την  Κάρτα  του  πολίτη.
Οπως  έλεγε παλαιός   πολιτικός  της  αντιπολίτευσης  η  Δημοκρατία  εξαντλείται υπερασπιζόμενη  τα  δικαιώματα  του  ενός.
Εμείς  που  είμαστε  τόσοι  πολλοί, μα  πάρα  πολλοί  δικαιούμαστε  στα  πρόσωπα  μας  να  εξαντλήσει  η  Δημοκρατία  τις  υποχρεώσεις   της.

             Θα  θυμίσουμε  στο  Δημοκρατικό  πολίτευμα  της  χώρας  μας

Την Κυριακή 6 Φεβρουάριου  12:00 έξω από την ΒΟΥΛΉ 

     την  υποχρέωση  που  πρέπει  και  οφείλει  να  έχει  απέναντι  στους  πολίτες.
                   
ΤΟΝ  ΣΕΒΑΣΜΟ  ΣΤΑ  ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ

Άλλωστε  είναι  θεμελιώδες  άρθρο  στο  Σύνταγμά  μας  και  πρώτη  η  πολιτεία  καλείται    να  το  εφαρμόσει !!




Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αντιρρησίες Ορθοδόξου Συνειδήσεως - Δεν θα παραλάβουν την Κάρτα του Πολίτη

«Κίνημα» κατά της κάρτας του πολίτη οργανώνουν κληρικοί και πιστοί, οι οποίοι αναμένεται να συγκεντρωθούν το πρωί της Κυριακής έξω από την Βουλή των Ελλήνων στην προσπάθεια τους να σταματήσουν την έκδοσή της.
Οι «Αντιρρησίες Ορθοδόξου Συνειδήσεως», όπως αυτοαποκαλούνται έχουν συγκεντρώσει, μέσω κυρίως του διαδικτύου, περίπου 50 χιλιάδες υπογραφές, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει την κάρτα του πολίτη, την οποία όπως δηλώνουν δεν θα παραλάβουν.
Επικεφαλής της προσπάθειας έχει τεθεί ένας Αρχιμανδρίτης, ο κ. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος υπηρετεί στο Μαρούσι και δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση του «αγώνα», που δίνουν οι πιστοί.
Στο διαδίκτυο πολλές και διαφορετικές εκκλησιαστικές ομάδες γράφουν σελίδες ολόκληρες με τα επιχειρήματά τους κατά της κάρτας.
Όλοι υπόσχονται να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί έξω από την Βουλή. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό φαίνεται ότι έχουν ναυλωθεί ακόμη και λεωφορεία, τα οποία θα μεταφέρουν πιστούς ακόμη και από την Θεσσαλονίκη.
Ο Αρχιμανδρίτης, που ηγείται της πρωτοβουλίας, δηλώνει στο «Βήμα on-line» ότι ομάδες πιστών και κληρικών αντιδρούν γιατί «δεν πρόκειται για απλή αντικατάσταση των προηγούμενων ταυτοτήτων».
Όπως υποστηρίζει ο κ. Σαράντος «είναι διαφορετική η λειτουργία της κάρτας του πολίτη, διότι όσοι δεν θα την έχουν, δεν θα έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες. Δεν θα μπορούν να πληρωθούν και να πληρώσουν.
Δεν θα μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν θα μπορούν να αντικαταστήσουν το διαβατήριο τους. Θα είναι ακόμη κάρτα διοδίων και κάρτα δημότη. Το μικροτσίπ που θα φέρει έχει θεωρηθεί ηλεκτρονική φυλακή από ειδικούς επιστήμονες της πληροφορικής, καθώς θα έχει τεράστια χωρητικότητα»...
Έτσι, όπως λέει ο Αρχιμανδρίτης, «όλα τα προσωπικά μας δεδομένα θα καταγράφονται, ενώ ο κάθε πολίτης δεν θα μπορεί να γνωρίζει εύκολα τι δεδομένα καταγράφονται και τι διαγράφονται. Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεν θέλουμε τον Κωδικό 666 γιατί είναι δυσώνυμος σύμφωνα με το θεόπνευστο Βιβλίο της Αποκαλύψεως, δηλαδή είναι ο Κωδικός του Αντιχρίστου. Έχουμε προτείνει πολλές φορές στους πολιτικούς μας την χρήση άπειρων άλλων αριθμών εκτός από αυτόν».
Υποψιαζόμαστε, καταλήγει ο κ. Σαράντος, «ότι αυτή η κάρτα του πολίτη είναι το εργαλείο σύνδεσης του κάθε πολίτη με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που προωθεί ο πρωθυπουργός μας και μέσω αυτής θέλει να μας οδηγήσει στο παγκόσμιο κράτος, όπως έχει διακηρύξει πολλές φορές».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος είναι ενήμερη για την συγκέντρωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Και μπορεί οι ιεράρχες να μην συμμετέχουν και να τηρούν αποστάσεις από την εκδήλωση όμως αρκετοί μητροπολίτες με δηλώσεις τους έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά της κάρτας του πολίτη.

ΠΗΓΉ
ΡΟΜΦΑΙΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ελάτη



Ιερά Μονή Δοχειαρίου


Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου



Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ



Καρούλια. Αγιο Ορος



Προυσιώτισσα

Αγιο Ορος Ι.Μ Διονυσίου

Ψήγματα Ορθοδοξίας